Astăzi se împlinesc 4 ani de la deschiderea procedurii insolvenței Oltchim. Patru ani în care efortul, sacrificiul, buna organizare, inteligența și cumpătarea au scos în evidență forța constructivă a românilor puși pe treabă, lipsiți de complexe și frustrări în dura piață concurențială europeană. Românii normali, așa cum ar trebui să fie toți.

Însă, în locul unor relatări echilibrate despre realizările și meritele acestei binecuvântate echipe, au fost scoși la tablă să răspundă la întrebări legate de viitorul Oltchim, din fundul clasei, tocmai repetenții managementului românesc. Exclusiv în interesul lor, aceste personaje anacronice intoxică audiența cu previziuni tâmpe și învinovățiri penibile prin care încearcă să-și justifice impotența creativă. De ce? Pentru că, prin comparație cu rezultatele de astăzi, lipsa lor de eficiență are posibile explicații ce se regăsesc, gradual, în interiorul intervalului delimitat de hoție și prostie.

Îi ajută fitilștii zilelor noastre, avocații analiști economici independenți specializați în reorganizări judiciare. Ei sunt extrem de prolifici și își depun în ritm accelerat maculatura într-una din publicațiile electronice menită să ajute la răspândirea, mai apoi, a uluitoarelor dezvăluiri. Care, preluate de presa din Vâlcea, provoacă un tsunami de alte dezvăluiri șocante din culisele așa zisei ”privatizări” ale Oltchim.

Cel mai haios este un autor vâlcean care, îndepărtat rău de tot în drumul său prin lumea ideilor nerostite, afirmă într-un articol de la jumătatea lunii ianuarie 2017, scris cu accente fatalistico-mioritico-senzaționale, că SRI, generalul Coldea și agenturile străine sunt implicați într-o mare conspirație cu unicul scop de a distruge Oltchim.

Ei bine, pare-se că pe zi ce trece saltă în intensitate bocetul celor a căror privire e îndreptată către drobul de sare. Faliment, flex, fier vechi. Conspirație, servicii, bucăți. Nebunie! Repetenții managementului românesc sunt convinși că valoarea Oltchim este dată de valoarea fabricilor și uzinelor depășite moral, zeci de ani ocolite de investiții. Așa știu ei, din vremea cand cumpărau Arpechim-ul cu 1 euro și făceau profit din reevaluarea lui. Când știau că nu vor avea materie primă, dar ”investeau” peste 100 de milioane de euro în ”reabilitare”. Când pierdeau 4,5 milioane de euro lunar și strigau că nu le dă guvernul. Că nu le mai dă guvernul…

Domnilor, este complet greșit! Valoarea Oltchim este dată de OAMENII care de patru ani pun umărul la ridicarea și consolidarea acestui proiect.

Să fie clar!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp