Un mini bilanț juridic în relația cu 97 cel mare din termoficarea bucureșteană. Constatarea mea este că au tras cu gloanțe oarbe până au asurzit auditoriul. Au vrut să facă zgomot crezând că sperie pe cineva. Au sperat că, din spaimă, oricare alții să dărâme ceea ce ei voiau să fie dărâmat. Nu le-a mers, în final au fost nevoiți să-și afirme în clar, răspicat, opțiunea.

Au dorit extrem de mult să-și ascundă demersul sub paravan, să pară că nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. Așa că au atacat constant planul de reorganizare RADET invocând motive halucinante care i-au împiedicat să-l voteze, chiar dacă a fost realizat cu consultarea lor și a creditorilor lor importanți, în linie cu reglementările guvernului și CGMB.

Au afirmat public că nu votează planul RADET pentru că odată implementat presupune ștergerea creanței lor. Curtea de Apel București îi contrazice și menționează negru pe alb că planul RADET conservă toate creanțele existente în tabel.

Au reclamat că planurile de reorganizare RADET și 97 nu sunt în linie și coordonate, soluția fiind modificarea planului RADET, depus anterior, dar nevotat. Curtea de Apel București le-a explicat ceea ce scrie negru pe alb în lege, că un plan de reorganizare poate fi modificat doar în timpul perioadei de reorganizare, deci după confirmarea primei variante.

Au zbierat că nu-l pot vota întrucât planul nu are aprobarea CGMB. Curtea de Apel București i-a informat că nu era necesară o asemenea aprobare.

Au invocat lipsa sursei de finanțare deși chiar planul lor este fundamentat pe sursa care, invocă ei, lipsește în planul RADET.

Colac peste pupăză, au refuzat inclusiv să voteze planul (menținându-și toate drepturile), pentru ca apoi să își exercite dreptul legal al creditorului ce deține peste 20% din masa credală de a întocmi și depune ulterior propria lor variantă de plan modificat la RADET.

Într-un final pseudo argumentele le-au fost spulberate în mod definitiv de către Curtea de Apel, așa că au afirmat: 97% din masa credală votează falimentul RADET! Fuga de responsabilitatea acestei decizii reprezintă 2 ani pierduți pentru sistemul de termoficare, pentru Municipiul București, credibilitate la pământ și colaps financiar. Puteau fi mai bărbați…

Suntem în mijlocul unui război politic (declarat pe față de apoliticii administratori ELCEN), iar pe timp de război nu se construiește ci, se știe, se distruge. Și cum războiul cere resurse, acum bătaia este pe pușculița RADET. Concubina judiciară CITR vrea să fie răsplătită pentru truda redactării scenariului. Nu ajunge ca „și-a primit” ELCEN și RADET Constanța autoservite prin intermediul 97 (ELCEN București), directorul comercial mai are până să-și facă targetul…

Marionetele politice, încă o dată, fac jocul stăpânilor lor dând foc casei celuilalt, nu promovând proiecte și muncind pentru progres. Unde oare ne ducem?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp