Continuăm să învățăm! Să fim mai buni ca ieri

E limpede că traversăm o perioadă de transformări comportamentale atât la nivel individual, dar mai ales la nivel colectiv. Iar cât timp o masă critică de oameni acționează, interacționează și se manifestă într-un mod similar, deși diferit, societatea per ansamblu va prelua modelul și-l va amplifica, pentru ca acesta să devină normalitatea măcar pentru o perioadă de testare și adaptare.

Întotdeauna, schimbările de asemenea amploare sunt însoțite de mișcări în piețe, de reașezarea unor lanțuri economice. Unele legături de tip client-furnizor se rup sau își pierd din intensitate, altele se dezvoltă volumetric și structural, uneori chiar logaritmic, dar apar și noi fluxuri economice susținute de trend și promovate de antreprenori vizionari.

E cert că oamenii vor trăi și de-aici încolo, însă cu alte obiceiuri de consum, cu noi nevoi de securitate, cu o altă dispoziție de călătorie, de socializare sau sete de cultură în varianta clasică, în mulțime. Ne adaptăm…

La fel cum se adaptează și mediul de afaceri… Cu domenii de activitate mai mult sau mai puțin afectate, aflate în prim-planul schimbării sau în cele de fundal în care operează norocoșii câștigători de timp… Cu constrângerile financiare de rigoare, cu posibilitățile de previziune specifice fiecărui business, cu nivelul profesional al conducerii și cu salariații săi, așa cum sunt ei… Cu gama de produse și servicii, cu adaptabilitatea investițiilor deja realizate și cu propriul apetit de risc sau de conformitate.

Iar cum piața e o competiție, la capătul fiecărei probe de viață reală există afaceri câștigătoare, mai multe business-uri supraviețuitoare și, evident, o parte a celor pentru care mediul exterior a devenit mult prea neprietenos, a căror fragilitate a resurselor deținute nu le permite să continue – fiind nevoite să părăsească cursa. Cu tot sprijinul masiv al guvernelor întregii lumi.

Cazurile și situațiile din cei 20 de ani de practică ne-au pregătit să fim de folos economiei în contextul actual. Suntem pregătiți să explicăm, să argumentăm, să mediem, să negociem. Să analizăm date financiar-contabile, date de piață, trenduri. Să luăm decizii, să vindem online, să reprezentăm în instanță, să recuperăm creanțe. Să continuăm să învățăm.

Să fim mai buni ca ieri.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp