Echipa de practicieni
în insolvență, RomInsolv

În orice domeniu, dar mai ales în cel al insolvenței, încrederea în parteneri este fundamentală. Ne-am câștigat încrederea clienților având alături persoane cu experiență, viziune, capacitatea de a previziona și verticalitate etică. Nu facem compromisuri, dar ridicăm standardele în practica profesională printr-o abordare echilibrată și strategică, reflectată în nivelul de satisfacție a clienților – debitori și creditori deopotrivă.

Și pentru că traiectoria unei echipe este trasată de către liderii săi, îți oferim o perspectivă detalită asupra membrilor echipei de management RomInsolv.

Florian Mateiță

Partener RomInsolv

Mircea Deaconu

Partener RomInsolv

Gheorghe Piperea

Profesor Universitar Doctor Avocat

Daniela Zăpodeanu

Partener Coordonator Filiala Bihor

Cristian Teodosiu

Partener Coodonator Filiala Iași

Cătălina Manca

Partener Coodonator Filiala Galați

Dacă ești interesat să te alături echipei RomInsolv, trimite-ne un mail

Florian Mateiță

Partener RomInsolv

Florian Mateiţă este licenţiat al Academiei de Studii Economice, promoţia 1996 şi activează în domeniul insolvenţelor, alături de Gheorghe Piperea şi Mircea Deaconu, încă din anul 2002. Între anii 1996 şi 1999, Florian a fost asociat şi administrator în două societăţi comerciale care, pe fondul lipsei de experienţă şi a devalorizarii accelerate a leului din martie-aprilie 1997, respectiv, februarie-martie 1999, au dat faliment, fără însă a înregistra datorii la momentul radierii lor. Din octombrie 1999 şi până în februarie 2002, aportul său organizatoric şi de leadership a fost recunoscut şi recompensat de conducerea unei societăţi multinaţionale de asigurări unde a avut o excelentă carieră în vânzări. În mai puţin de 12 luni de la angajare, Florian a fost cooptat în conducerea departamentului comercial, a întocmit business plan-ul acestuia şi a coordonat activitatea de vânzări la nivel naţional.

Bogata experienţă antreprenorială, cunoştinţele obţinute pe durata activității în mediul corporatist şi, fără nici o îndoială, expertiza dobândită alături de cel mai bun avocat de insolvenţă, îi permit astăzi să abordeze orice tip de conflict născut în preajma incapacităţii de plată a debitorilor.

Organizarea unui proces de insolvenţă pe principiile managementului de proiect, conceptul „ZERO CONTESTAŢII”, calculul eficienţei muncii unui practician în insolvenţă, organizarea transparentă a licitaţiilor şi construirea platformei de licitaţii online www.fairsolve.com sunt doar câteva din ideile transpuse în practică, cu ajutorul întregii echipe RomInsolv, de către Florian. Toate aceste idei provin din studiul adevăratelor probleme ce generează insolvenţa sau sunt generate de aceasta.

Înapoi la echipă

Mircea Deaconu

Partener RomInsolv

Mircea Deaconu şi-a găsit vocaţia în practica insolvenţei comerciale. Anii de la absolvirea Facultăţii de Management a Academiei de Studii Economice, în 1996 şi până la începerea activității în RomInsolv S.P.R.L., în 2002, au fost dedicați căutarilor şi acumulării de experienţă bancară şi financiară, o bază solidă pentru formarea profesională ca practician in însolvenţă.

În prezent partener al RomInsolv S.P.R.L., Mircea îşi aduce contribuţia la creşterea prestigiului profesiei, precum şi la rezolvarea problemelor de esenţă ale insolvenţei comerciale. Soluţiile apar prin înţelegerea mecanismului complex al transformărilor unui sistem economic în insolvenţă. Gestionarea şi implementarea lor se face prin echilibrul şi echitatea ce trebuie atinse între interesele diferite ale participanţilor la procedură.

Încrederea, echitatea, transparenţa, perseverenţa, răbdarea și onestitatea sunt valorile după care se ghidează atât Mircea, cât şi întreaga echipă RomInsolv. Iar frauda, minciuna, părtinirea și făţărnicia sunt respinse cu tărie.

Mircea se bazează pe cunoştinţe, pe experienţa acumulată şi pe o echipă consolidată în timp de problemele rezolvate.

Înapoi la echipă

Gheorghe Piperea

Profesor Universitar Doctor Avocat

Gheorghe Piperea este practician în insolvență din anul 2001, din 2004 până în prezent fiind prim-vicepreședintele UNPIR (fost UNPRL). Este fondator și partener–coordonator al RomInsolv S.P.R.L., firmă care are în istoric proiecte și dosare complexe și de mare impact soluționate cu succes, iar în portofoliu, în prezent, are zeci de dosare de IMM-uri în diverse faze ale insolvenței, precum și societăți de mari dimensiuni, dintre acestea cea mai importantă fiind Oltchim S.A. Dosarul de insolvență privind Oltchim S.A. este a doua cea mai mare insolvență din istoria Romaniei, ca valoare, dar este de departe cea mai complexă și dificilă. Împreună cu echipa dedicată acestor proiecte, inclusiv echipa ce gestionează Oltchim S.A., partenerul–coordonator al RomInsolv a creat trend-uri, a adus și promovat inovație și a schimbat mentalități. De altfel, din activitatea practică derulată cu RomInsolv, precum și din activitățile de training pentru practicieni, din seminariile și conferințele organizate sau la care a participat, din cursurile derulate la catedra de insolvență și din cărțile ori publicațiile scrise, Gheorghe Piperea a extras ideile, modelele de bună practică, procedurile tip care au făcut ca, după 2007, insolvența să fie înțeleasă și asimilată de practicienii insolvență, de ceilalți specialiști și de publicul larg din România.

Începând cu 2004, Gheorghe Piperea a pus la punct sistemul de pregătire profesională continuă a practicienilor în insolvență, un model de training care s-a dovedit de mare succes, el fiind acceptat atât de avocați cât de judecători ca parte a propriului training profesional. Deseori, la aceste seminarii și conferințe participă, atât la nivel instituțional ci si individual, avocatii, judecatorii, evaluatorii, funcționarii fiscali sau bancari etc. An de an, atât în București, cât și în țară sau în străinătate (în Ungaria sau Moldova, spre exemplu), Gheorghe Piperea participă la cel puțin 5 astfel de ședințe de training, la care se adaugă diferitele conferințe și seminarii pe care le organizează sau la care participă. Spre exemplu, la Conferințele de Dreptul Afacerilor desfășurate an de an și neîntrerupt din 2004 la Facultatea de drept din București, sunt dedicate paneluri complexe, interdisciplinare, subiectului insolvență, iar la aceste conferințe specialiștii participă cu interes, de fiecare dată. De asemenea, începând cu 2013, RomInsolv organizează conferințe dedicate problematicii complexe și interdisciplinare a insolvenței, mediatizarea acestora fiind un indiciu clar că și insolvența este un subiect interesant, și echipa RomInsolv este un bun vector de promovare a unui mod eficient de a analiza și utiliza acest concept.

Gheorghe Piperea este titularul cursului de Dreptul insolvenței din cadrul Masterului de Dreptul Afacerilor de la Facultatea de Drept din București (anul V), predând insolvența și în cadrul cursului de Drept comercial (anul III).

Gheorghe Piperea este autorul unui mare număr de articole de specialitate, precum și al unor articole și interviuri publicate în presa mainstream, pe tema insolvenței. Este, de asemenea, autorul monografiei din 2008 relativ la insolvență (Insolvența. Legea, regulile, realitatea, Wolers Kluwer, 2008), carte care a ajuns de referință în domeniu.

În anul 2006 a participat la elaborarea fostei Legi nr.85/2006 a insolvenței (așa cum a participat în 2013-2014 la dezbaterile relative la noua Lege nr.85/2014 a insolvenței) și este co-autor al OUG nr.85/2006 privind activitatea practicienilor în insolvență și al fostei Legi nr.319/2010 privind mandatul ad-hoc și concordatul preventiv (actualmente parte din Legea nr.85/2014). De asemenea, este autorul primului proiect de Lege a insolvenței particularilor, adoptat în Senat în 2010, dar rămas în nelucrare la Camera Deputaților până în prezent.

Gheorghe Piperea a fost, între 2006-2012, membru în Consiliul de Conducere al Insol Europe, o organizatie pan-europeană de cooperare între practicienii în insolventață din Europa. Este, de asemenea, participant activ la conferințe și seminarii internaționale pe tema insolvenței, fiind prezent la ultimele 7 Congrese ale Insol Europe și vorbitor – raportor pentru România la 4 dintre acestea. Gheorghe Piperea este co-fondator, alături de partnerii din RomInsolv și de doi specialiști în comunicare și IT, al portalului de vânzări forțate Fairsolve, primul mall electronic dedicat acestui tip special de vânzări, cu un succes care încă se lasă așteptat, dar care nu va întârzia să apară.

Înapoi la echipă

Daniela Zăpodeanu

Partener Coordonator Filiala Bihor

Daniela Zăpodeanu este licenţiată a Academiei de Studii Economice București, Facultatea de Finanțe- Bănci, Contabilitate, promoţia 1993 şi activează în domeniul economic de 21 de ani. Încă din primul an de activitate a debutat în învățământul universitar, fiind în prezent conferențiar la Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea. Din anul 2012, este prodecan al acestei facultăți, fiind șef de catedră Finanțe-Contabilitate în perioada 2008-2012.

Doctor în economie, specializarea Finanțe (Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, din anul 2002) deține o vastă experiență în domeniul economic, în ceea ce privește insolvența, planuri de reorganizare, audit financiar, audit pentru proiecte finanţate din Fonduri Europene, audit intern, expertiză contabilă judiciară şi extrajudiciară, consultanţă fiscală, studii de fezabilitate și alte lucrări similare.

Este asociat şi administratror în două societăţi comerciale: S.C. Prof Expert S.R.L. (expetiză contabilă) și S.C. Grup Financiar Audit S.A. (audit financiar) www.auditgrup.ro. Are calitatea de practician în insolvență din anul 2001.

Experiența acumulată în activitatea didactică, în activitatea practică, prin profesii liberale, ca membru UNPIR, CAFR, CECCAR, CCFR, precum și coordonarea și participarea în diverse proiecte economice, recomandă intrarea sa în echipa Rominsolv. Din anul 2012 este asociat coordonator în Filiala RomInsolv Bihor. Aici Daniela Zăpodeanu își poate aduce contribuția în reorganizarea și reconstrucția economică a entităților debitoare aflate în procedură de insolvență.

Înapoi la echipă

Cristian Teodosiu

Partener Coodonator Filiala Iaşi

Cristian Teodosiu este licenţiat al Universitǎţii “Al. I. Cuza” Iaşi, Facultatea de Ştiinţe Economice, Specializarea Finanţe-Contabilitate, promoţia 1993 şi activează în domeniul economic de 21 de ani. A debutat în cariera profesionalǎ ca inspector de credite în cadrul BANKCOOP SA, dupǎ care a deţinut poziţii manageriale în domeniul financiar în cadrul unor întreprinderi mici, mijlocii şi mari, în România şi Canada, între care diviziile de ambalaje din intergrupul Coca-Cola (3P România, Crown International şi Tic-a-Plast) şi Delphi Diesel Systems România. A fost director de operaţiuni şi finanţe la Culinary Destinations Limited, Toronto, Canada. Prin activitatea sa de expert contabil, a dobândit o bunǎ cunoaştere a întrepinderilor mici şi a dificultǎţilor întâmpinate de acestea.

A promovat examenul de experţi contabili în anul 1999, a devenit doctor în economie, specializarea Finanţe (Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti) din anul 2001 cu teza “Structura Financiară şi Rentabilitatea Întreprinderii” şi a devenit practician în insolvenţǎ în anul 2014. Deține o vastă experiență în domeniul financiar-contabil, fiscal, management operaţional şi financiar, analizǎ finaciarǎ, bugete şi previziuni financiare şi operaţionale, analiza de cost a produselor, analize financiare pentru proiecte finanţate din Fonduri Europene, expertiză contabilă judiciară şi extrajudiciară. A activat în cadrul Facultǎţii de Finanţe-Bǎnci a Universitǎţii “Al. I. Cuza Iaşi”, cu statut de cadru didactic asociat, între anii 1995-1997.

Este asociat cu 50% din pǎrţile sociale şi administratror într-o societate comercialǎ: S.C. Axa Management Financiar S.R.L., societate fǎrǎ activitate de la înfiinţare şi pânǎ în prezent.

Experienţa acumulată în activitatea practică, prin profesii liberale şi poziţiile manageriale ocupate, precum și implicarea în diverse proiecte economice, recomandă intrarea sa în echipa Rominsolv. Din anul 2014 este asociat coordonator în Filiala RomInsolv Iaşi, pentru regiunea de Nord-Est. Aici Cristian Teodosiu își poate aduce contribuția în reorganizarea și reconstrucția economică a entităților debitoare aflate în procedură de insolvență.

Înapoi la echipă

Cătălina Manca

Partener Coodonator Filiala Galați

Cătălina este licenţiată a facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrative din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, specializarea Managementul Firmei, promoţia 1997, şi activează în domeniul financiar contabil din anul 1998.

Între anii 1999 si 2008, a fost director economic la societăţi cu diverse obiecte de activitate (comerţ, producţie, servicii), unde a organizat, îndrumat, controlat şi răspuns de desfăşurarea în mod eficient a activităţii financiar-contabile în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.

Pe parcursul carierei, a contribuit la organizarea activităţii a două societăţi comerciale nou infiinţate (activitatea curentă, contabilitate, politici de salarizare, politici de stabilire a tarifelor serviciilor prestate).

Este membră a C.E.C.C.A.R. din anul 2008, statut, ce i-a permis înfiinţarea Cabinetului Individual, oferind atât servicii de contabilitate cât şi de consultanţă în domeniul financiar contabil şi în management unui vast portofoliu de clienţi.

Este practician în insolvenţă din anul 2010 şi din anul 2014 este membră a Camerei Auditorilor Financiari din România.

Practica şi experienţa acumulate de la terminarea facultăţii, atât în domeniul financiar-contabil cât şi în managementul societăţilor comerciale, o recomandă pentru profesia de practician în insolvenţă.

Din ianuarie 2015 face parte din echipa RomInsolv S.P.R.L., ca asociat coordonator al RomInsolv S.P.R.L. filiala Galaţi.

Înapoi la echipă